Entrevista a Núria Picas, ultra-fondista i campiona mundial.

nuria picas
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Avui tenim el plaer d’entrevistar a la ultra-fondista i campiona mundial Núria Picas, resident al Berguedà però manresana d’origen. Núria és tot un referent per a esportistes i amants de la natura, una persona compromesa que viu amb passió els seus reptes i lluita amb seny per aconseguir-los. Actualment a presentat el seu llibre «Córrer per ser lliure» un relat en primera persona que narra el seu recorregut esportiu des de la seva filosofia de vida, basada en la perseverança, en una mentalitat positiva i la força de voluntat per superar obstacles: «Res mai s’acaba si una cosa t’ho recorda» .

» Un minut per a la sortida!

¡Un minuto para la salida!

One minute to go! «

Imatges: Jordi Saragossa

-Ens pots descriure la teva passió per la muntanya?

Aquesta passió la porto a dins, la muntanya i l’esport formen part del meu dia a dia des de que tinc ús de raó. També tinc la sort de venir d’una familia amb tradició excursionista que em va ensenyar l’amor per la muntanya i l’escalada.

-Si haguessis de definir-te com un tipus de corredora, com et definiries? Quines creus que són les característiques que et diferencien?

Sóc una corredora una mica inusual perquè no provinc del món de l’atletisme, no faig servir pulsòmetre i vinc de l’escalada. La meva relació amb el córrer és una mica per casualitat, l’any 2011 vaig participar a la meva primera ultratrail, la vaig guanyar i vaig bàtre el récord femení de la prova. Des d’aquell moment que em vaig convertir en corredora professional, quines coses que té la vida oi?

De moments dolents en passem tots, però cal saber gestionar-los perquè aquests passen i en el seu lloc l’ocupen moltes altres coses bones.

Imatges: Jordi Saragossa

-Què necessita saber un principiant del Trail running i l’Ultra? Pots revelar-nos algun secret?

Que gaudeixin de cada sortida, compartint entrenaments i aventures i descobrint nous indrets. Que no es vulguin menjar el món de la distància de seguida, millor anar pas a pas i sumar experiència progressivament. D’aquesta manera el camí será més enriquidor i millor.

-Què t’ha aportat l’alpinisme i l’escalada al Trail Running? Ara mateix i després dels resultats espectaculars d’aquest 2015. Quin és l’objectiu més immediat?

Objectius en tinc a grapats. Vull repetir a la Ultra Trail World Tour amb noves carreres arreu del continent com a Hong Kong, Lavaredo (Itàlia) o donar la volta a tot Menorca pel Camí de Cavalls. Per altra banda també m’agrada molt escriure i m’agradaria començar un nou projecte. El “Córrer per ser Lliure” ha sigut una de les experiències més gratificants de la meva vida i vull repetir.

-En alguna ocasió has afirmat que per córrer un Ultra Trail l’entrenament físic és molt important però que igual o més ho és estar preparat mentalment. Quines tècniques has après per superar las “pajaras mentals”?

No he aprés cap técnica, l’experiència és un grau i el barem de patiment de cadascú és diferent. Cal estar motivat i trobar sentit del que fas. Saber que el sofriment és momentani i la glòria per sempre i sobretot molta passió. De moments dolents en passem tots, però cal saber gestionar-los perquè aquests passen i en el seu lloc l’ocupen moltes altres coses bones.

-Per últim, quin tipus de consell pot donar una referent mundial com tu d’Ultra Trail per muntanya a altres referents com Kilian Jornet? 🙂

Jo donar-li consells al Kilian….hahahaha!!! Que no deixi de gaudir i que aprofiti la vida cada segon com ho fa. Perquè de vida només n’hi ha una!!!

Moltes gràcies Núria! Espero que compleixis tots els teus propòsits i sobretot els teus somnis! Ets per a molts una gran font d’inspiració.

Imatges: Jordi Saragossa

www.nuriapicas.com


 

Hoy tenemos el placer de entrevistar a la ultra-fondista y campeona mundial Núria Picas, residente en el Berguedà pero manresana de origen. Núria es todo un referente para deportistas y amantes de la natura, una persona comprometida que vive con pasión sus retos y lucha con tino para conseguirlos. Actualmente a presentado su libro » Correr para ser libre» es un relato en primera persona que narra su recorrido deportivo desde su filosofía de vida, basada en la perseverancia, en una mentalidad positiva y la fuerza de voluntad para superar obstáculos: «Nada nunca se acaba si una cosa te lo recuerda».

» Un minut per a la sortida!
¡Un minuto para la salida!
One minute to go! «

-Nos puedes describir tu pasión por la montaña?

Esta pasión la traigo adentro, la montaña y el deporte forman parte de mi día a día desde que tengo uso de razón. También tengo la suerte de venir de una familia con tradición excursionista que me enseñó el amor por la montaña y la escalada.

-Si tuvieras que definirte como un tipo de corredora, como te definirías? Qué cruces que son las características que te diferencian?

Soy una corredora un poco inusual porque no provengo del mundo del atletismo, no uso pulsometro y vengo de la escalada. Mi relación con el correr es un poco por casualidad, en 2011 participé a mi primera ultratrail, la gané y voy batí el récord femenino de la prueba. Desde aquel momento que me convertí en corredora profesional, qué cosas que tiene la vida ¿no?

 De momentos malos pasamos todos, pero hay que saber gestionarlos porque estos pasan y en su lugar lo ocupan otras muchas cosas buenas.

-Qué necesita saber un principiante del Trail running y el Ultra? Puedes revelarnos algún secreto?

Que disfruten de cada salida, compartiendo entrenamientos y aventuras y descubriendo nuevos lugares. Que no se quieran comer el mundo de la distancia enseguida, mejor ir paso a paso y sumar experiencia progresivamente. De este modo el camino será más enriquecedor y mejor.

-Qué te ha aportado el alpinismo y la escalada al Trail Running? Ahora mismo y después de los resultados espectaculares de este 2015. Cuál es el objetivo más inmediato?

Objetivos tengo a puñados. Quiero repetir a la Ultra Trail World Tour con nuevas carreras en todo el continente como Hong Kong, Lavaredo (Italia) o dar la vuelta en todo Menorca por Camí de Cavalls. Por otro lado también me gusta mucho escribir y me gustaría empezar un nuevo proyecto. El “Correr para ser Libre” ha sido una de las experiencias más gratificantes de mi vida y quiero repetir.

-En alguna ocasión has afirmado que para correr un Ultra Trail el entrenamiento físico es muy importante pero que igual o más lo es estar preparado mentalmente. Qué técnicas has aprendido para superar las “pajaras mentales”?

No he aprendido ningún técnica, la experiencia es un grado y el baremo de sufrimiento de cada uno es diferente. Hay que estar motivado y encontrar sentido a lo que haces. Saber que el sufrimiento es momentáneo y la gloria es para siempre y sobre todo tener mucha pasión. De momentos malos pasamos todos, pero hay que saber gestionarlos porque estos pasan y en su lugar lo ocupan otras muchas cosas buenas.

-Por último, qué tipo de consejo puede dar una referente mundial como tú de Ultra Trail por montaña a otros referentes como Kilian Jornet? 🙂

Yo darle consejos al Kilian….hahahaha!!! Que no deje de disfrutar y que aproveche la vida cada segundo como lo hace. Porque de vida sólo hay una!!!

Muchas gracias Núria! Espero que cumplas todos tus propósitos y sobre todo tus sueños! Eres para muchos una gran fuente de inspiración.

 Fotos: Jordi Saragossa

www.nuriapicas.com

Cristina Gómez

Me encanta el deporte y admiro a la gente que lucha por conseguir sus objetivos, que se marca retos, gente auténtica que cree en sí misma y no sigue modas, que hace siempre lo que quiere sin importarle lo que opinan los demás. Los que dan el 100 x 100 a cada momento, los que irradian naturalidad. :)

Ir arriba

Suscríbete a la newsletter

Si quieres estar al día de los nuevos contenidos del blog, así como de las novedades, suscríbete y recibirás las newsletters directamente a tu email.

 

Loading